Top 8: De meest gekozen zakelijke leaseauto’s van 2021

30 december 2021

De ontwikkelingen in de mobiliteit gaan in een rap tempo. Dit zien we terug in slimme technologie, meer comfort en creatieve, duurzame oplossingen. De elektrische auto maakt de laatste jaren een opmars, mede door de doelstellingen van het klimaatakkoord. Welke zakelijke leaseauto’s waren het meest populair in 2021? De diverse lijst laat zien dat elk bedrijf andere wensen heeft. Een mooie mix van elektrische modellen, SUV’s en bestelwagens. Twijfel je nog? Dit zijn de meest gewilde auto’s voor de zakelijke leaserijder. Dat maakt kiezen een stuk makkelijker!

1. Hyundai Kona Electric (64 kWh)

Een volledig elektrische auto die lekker ver kan rijden én voor een betaalbare prijs! De Hyundai Kona is sinds 2018 op de markt en erg populair. Een veelzijdige SUV, speciaal ontwikkeld voor maximaal gebruiksgemak en optimaal comfort. Daarnaast is de Hyundai Kona Electric ook voorzien van de nieuwste slimme technologie. De auto bedien je onder andere via je smartphone en je stem.

Actieradius: 484 kilometer.
Acceleratie: in 7,9 seconden naar 100 km/u.
Bagageruimte: 332 liter.
Snelladen: in 47 minuten opgeladen van 10 tot 80 procent.

2. Tesla Model 3 (75 kWh)

De elektrische auto’s van Tesla staan bekend om snelladen én snel optrekken. Het minimalistische en futuristische design is wat velen aantrekt aan deze auto. Het volledig glazen dak zorgt voor een ruimtelijk gevoel. De Tesla Model 3 heeft een knoploos interieur, spraakbediening, achteruitrijcamera, klimaatbeheersing op afstand en een 15 inch touchscreen. Je kunt zelfs je smartphone als sleutel gebruiken! Upgrades van nieuwe functies, functionaliteiten en prestaties gebeuren automatisch. Scheelt weer een ritje naar de dealer.

Tesla heeft dit model ontworpen met veiligheid als topprioriteit. De Tesla Model 3 scoort dan ook de maximale veiligheidsscore bij de crashtest. De zeer geavanceerde autopilot draagt hieraan bij. Deze auto kan automatisch in-/uitvoegen van de snelweg en zelf inparkeren. Met deze auto ben je klaar voor de toekomst.

Actieradius: 500 kilometer
Acceleratie: in 3 seconden naar 100 km/u.
Bagageruimte: 425 liter.
Snelladen: 272 kilometer/30 minuten.

3. Volkswagen ID.3

Volkswagen staat voor gebruiksgemak en comfort. Bij deze auto kun je kiezen uit drie accuvarianten, met een actieradius van 330 tot 542 km. Prima voor dagelijkse ritten naar kantoor, school en vakanties. De Volkswagen ID.3 is efficiënt qua ruimte, wendbaar en redelijk modern. Een fijne familieauto. Weinig tijd? Binnen 30 minuten is de accu voor 80% opgeladen. Zorgeloos op pad!

Actieradius: 550 kilometer
Acceleratie: in 7,3 seconden naar 100 km/u.
Bagageruimte: 385 liter.
Snelladen: in 35 minuten opgeladen tot 80 procent.

4. Audi e-tron GT

Hou je van die typische Audi looks, dan stelt de Audi e-tron GT niet teleur. Rijd je in deze auto, dan wordt je regelmatig nagekeken. De volledig elektrische sportsedan biedt ruimte aan vijf personen. Ook niet geheel onbelangrijk: met de 530 pk schiet je in 4,1 seconden naar 100 km/u. De e-Tron GT deelt zijn aandrijftechniek met de Porsche Taycan en heeft daardoor een hoge topsnelheid (245 km/u).

Ondanks de indrukwekkende prestaties en stoere uiterlijk, is de Audi e-tron GT niet de meest praktische auto. Je levert iets in op de ruimte voor passagiers en bagage. Maakt dit voor jou niet uit, dan is de Audi e-tron GT wellicht de perfecte match!

Actieradius: 487 kilometer
Acceleratie: in 4,1 seconden naar 100 km/u.
Bagageruimte: 405 liter.
Snelladen: in 17 minuten opgeladen tot 80 procent.

5. Skoda Enyaq iV

De ideale gezinsauto, dat is de Skoda Enyaq. Deze volledig elektrische SUV is voorzien van de nieuwste technologieën. Een praktische, ruime en milieubewuste auto. De Skoda Enyaq iV heeft een 13 inch multimediascherm waarop je eenvoudig je route plant. Daarnaast is deze auto ook geschikt voor het zwaardere werk. Wil je bijvoorbeeld een weekendje weg met de caravan? Dat kan, want de Skoda Enyaq iV kan tot 1200 kg aan gewicht trekken. 

Actieradius: 537 kilometer
Acceleratie: in 8,7 seconden naar 100 km/u.
Bagageruimte: 585 liter.
Snelladen: in 38 minuten opgeladen tot 80 procent.

6. Volvo V60

Deze stationwagon biedt enorm veel ruimte en is daarmee perfect voor gezinnen. Bij de Volvo V60 ligt de focus vooral op een fraai uiterlijk gecombineerd met praktisch gebruiksgemak. Hiermee is rekening gehouden met de diverse behoeften van gebruikers met een modern gezinsleven. De veiligheid is van het hoogste niveau. Met de diverse assistentiesystemen wordt het autorijden een stuk makkelijker. Alle nieuwe Volvo’s zijn met internet verbonden. Via een touchscreen heb je toegang tot o.a. navigatie, functies van de auto en Spotify.

De Volvo V60 is tevens verkrijgbaar als Plugin Hybride, de V60 Recharge. Een combinatie van elektrisch rijden met sportieve rijprestaties met strak Scandinavisch design.

Actieradius:
870 – 968 km max.
Acceleratie:
in 8,6 seconden naar 100 km/u.
Bagageruimte: 1200 liter.

7. Fiat Talento bestelwagen

Ben je op zoek naar flexibiliteit en veel laadvermogen? In de stoere Fiat Talento passen wel drie europallets. Daarnaast kun je met de Cargo-plus doorlaadmogelijkheid objecten tot 4,15 meter vervoeren. Ondanks zijn royale laadvermogen (1.074 tot 1.224 kg) is de Fiat Talento zeer wendbaar. Deze bestelwagen beschikt over een betrouwbare en krachtige motor met een vermogen tot maximaal 145 pk.

Ook aan het interieur is gedacht. De cabine is ergonomisch ingericht: een aangename werkplek met hoog zitcomfort en een goede ondersteuning. De Fiat Talento is de ideale bedrijfswagen voor iedere klus. Beschikbaar in diverse carrosserie varianten: Gesloten bestelbus, dubbele cabine, personenwagen of platform chassis. Wil je extra comfort en een rijke uitrusting? Kijk dan eens naar de Talento Pro.

8. Ford Transit Custom

Een betrouwbare werkbus met innovatieve functies en slimme technologieën: dát is de Ford Transit Custom. Kies voor geavanceerde dieselmotoren of hybride-opties. De Ford Transit staat bekend om zijn robuustheid, functionaliteit en betrouwbaarheid. Het woord ‘Custom’ zegt het al, deze bestelwagen is verkrijgbaar in een groot aantal combinaties van dakhoogtes, aandrijflijnen en wielbases. Zodat jouw Ford Transit Custom perfect aansluit bij jouw onderneming.

Deze auto is ideaal als bedrijfswagen, maar ook zo gemaakt, dat je er privé mee uit de voeten kunt. Door de sportieve en stijlvolle look oogt de Ford Transit Custom niet zo ‘lomp’ als andere werkbussen. Je kunt er dus ook prima in je vrije tijd een lekker stuk mee rijden. Een goed keuze voor werk én privé. 

Ben je er nog niet uit welke auto het beste bij jou past? We helpen je graag met het vinden van de allerbeste oplossing. Volledig afgestemd op jouw situatie, wensen en budget. 

Terug naar alle blogs