Schade, technische mankementen of andere vragen? We lossen het gewoon samen op!

Hoe netjes jij ook in jouw auto rijdt en hoe goed we ons best ook doen, schade of technische mankementen kunnen we met elkaar niet altijd voorkomen. Dat het vervelend en lastig is, begrijpen wij maar al te goed. Jij wilt maar één ding: verder! Dat is precies waar wij voor zorgen. We zetten jou weer in beweging. Dus wat er ook aan de hand is, bel ons of mail ons. Dan lossen we het gewoon samen op.

0181 47 00 70 info@promobility.nl
Vraag stellen

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Autonieuws van Rens: de Skoda Kodiaq en Peugeot 5008

28 september 2016

Crossovers en SUV’s zijn al jaren populair onder een gevarieerde groep automobilisten. Waaraan hebben deze type auto’s dit succes te danken?

Of je nu een wintersporter, een buitensportliefhebber, jong of oud bent, een SUV kan voor jou de ideale auto zijn. Een SUV geeft veel mensen een veilig gevoel, hij oogt immers zeer sterk en presteert vaak in slechte weersomstandigheden erg goed. Het oog wil natuurlijk ook wat: een SUV wordt vaak geassocieerd met een stijlvol, robuust en sexy uiterlijk.

Als jij een actieve levensstijl hebt, dan kan een SUV daar voor jouw gevoel aan bijdragen. Voor een SUV lijkt geen enkele weg onbereikbaar, je hebt al snel het gevoel dat je overal kunt komen en gaan. Eigenlijk kan een SUV jou een mooi totaal pakket aanbieden, het is een alleskunner die stijlvol en praktisch is.

Als je in de markt bent voor een SUV dan hebben wij goed nieuws voor jou! Zowel Skoda als Peugeot komen binnenkort met hun nieuwe Sports Utility Vehicle op de markt. De Peugeot 5008 vervangt het oude model van de 5008, voor Skoda is dit een compleet nieuw model.

Peugeot 5008

Peugeot 5008 Crossover ProMobility

De nieuwe generatie Peugeot 5008 is niet langer een midi-MPV maar een grote SUV met zeven zitplaatsen. Peugeot wil met deze auto wereldwijd meer voet aan de grond krijgen, het merk hoger in de markt positioneren én leider worden in het segment der grote SUV’s met plek voor zeven personen. Volgens Peugeot is hun 5008 de ruimste SUV in het C-segment, ondanks dat de auto slechts 4,64 meter lang is. Wel is de 5008 daarmee 19 centimeter langer dan de 3008 en 11 centimeter langer dan de vorige 5008. Uiteraard komen al die extra centimeters ten goede aan de passagiers en de bagageruimte. Verder is de 5008 uitgerust met allerlei technische snufjes, zoals een i-Cockpit, een combinatie van een stevig 8 inch touchscreen en een head-up HD display.

Skoda KodiaqSkoda Kodiaq Crossover ProMobility

Met dit model wil Skoda een nieuw SUV-offensief starten. Bij Skoda houden ze van ruimte en praktische eenvoud en die filosofie is ook naar de Kodiaq doorgetrokken. Binnen de vergelijkbare modellen in de VW-familie is de Kodiaq een forse jongen. De Kodiaq wordt leverbaar in drie uitrustingsniveaus, Active, Ambition en Style genoemd. Afhankelijk van uitvoering en aangevinkte opties biedt de Kodiaq zaken als portierrandbescherming, elektrische kindersloten, hoofdsteunen met slaapstand en een hele lijst hulpsystemen, zoals rondomcamera’s, Emergency Brake, voetgangerherkenning, adaptieve cruisecontrol, rijbaanhulp, vermoeidheidsherkenning en ga zo maar door.

Voor de caravanners en paardenliefhebbers is het goed te weten dat de Kodiaq (TDI met DSG en 4×4) tot 2,5 ton (!) mag trekken en dat hij leverbaar is met Tow Assist, dat bij langzaam achteruit rijden de besturing van je overneemt. Manoeuvre Assist remt automatisch wanneer je bij achteruitrijden een obstakel over het hoofd ziet. Een elektrisch inklapbare trekhaak hoort tot de mogelijkheden.

Interesse in deKodiaq of 5008?

Zie jij de nieuwe Skoda Kodiaq of de Peugeot 5008 al voor jouw deur staan?

Hartelijke groet,

Rens Böllermann