Schade, technische mankementen of andere vragen? We lossen het gewoon samen op!

Hoe netjes jij ook in jouw auto rijdt en hoe goed we ons best ook doen, schade of technische mankementen kunnen we met elkaar niet altijd voorkomen. Dat het vervelend en lastig is, begrijpen wij maar al te goed. Jij wilt maar één ding: verder! Dat is precies waar wij voor zorgen. We zetten jou weer in beweging. Dus wat er ook aan de hand is, bel ons of mail ons. Dan lossen we het gewoon samen op.

0181 47 00 70 info@promobility.nl
Vraag stellen

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Autobrief 2.0 is uitgewerkt in een wetsvoorstel

2 februari 2016

Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft de voorstellen uit de Autobrief 2.0 uitgewerkt in een wetsvoorstel. In het wetsvoorstel is ook een vereenvoudiging van het overgangsrecht voor de bijtelling opgenomen.

In de Autobrief 2.0 staan voorstellen om de autobelastingen in een tijdsbestek van 2017 naar 2020 aan te passen. Zo wijzigt onder andere de BPM, de motorrijtuigenbelasting en de bijtelling voor de auto van de zaak.

Twee bijtellingscategorieën

De bijtelling voor het privégebruik van de auto van de zaak gaat wederom op de schop. We zijn nog nauwelijks bekomen van de aanpassingen per 1 januari 2016 en er volgen nog meer veranderingen: per 2019 zijn er nog maar twee bijtellingscategorieën: 4% en 22%, waarbij 22% het algemene bijtellingstarief wordt. Alleen volledig elektrische auto’s vallen dan nog onder de lagere bijtelling van 4%. Deze lagere bijtelling geldt voor de eerste € 50.000 van de aanschafwaarde van de auto. Voor het bedrag boven de € 50.000,- moet ook 22% bijtelling betaald worden. De overgang naar deze twee tarieven zal stapsgewijs plaatsvinden.

Overgangsrecht wordt eenvoudiger

De staatssecretaris heeft ook duidelijkheid gegeven over het overgangsrecht voor de bijtelling. Voor auto’s die zijn aangeschaft in de periode van 2017 tot 2020 geldt gedurende een periode van 60 maanden na de datum van eerste toelating op de weg een lagere bijtelling. Voor het op 31 december 2016 bestaande wagenpark geldt in ingewikkelder overgangsrecht. De staatssecretaris wil dat de lagere bijtelling voor alle auto’s gedurende 60 maanden na de maand waarin de auto voor het eerst op naam is gesteld van kracht blijft. Er geldt een uitzondering voor auto’s van vóór 1 juli 2012 die op grond van het huidige overgangsrecht een bijtelling hebben van 14% en 20%. Het huidige overgangsrecht blijft voor deze auto’s tot en met 31 december 2018 in stand. Snapt u het nog? Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker…