Schade, technische mankementen of andere vragen? We lossen het gewoon samen op!

Hoe netjes jij ook in jouw auto rijdt en hoe goed we ons best ook doen, schade of technische mankementen kunnen we met elkaar niet altijd voorkomen. Dat het vervelend en lastig is, begrijpen wij maar al te goed. Jij wilt maar één ding: verder! Dat is precies waar wij voor zorgen. We zetten jou weer in beweging. Dus wat er ook aan de hand is, bel ons of mail ons. Dan lossen we het gewoon samen op.

0181 47 00 70 info@promobility.nl
Vraag stellen

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De velg, volgens ProMobility!

25 augustus 2017

Wanneer jouw ProMobility leaseauto is voorzien van andere velgen, dan is de kans groot dat deze groter zijn dan de originele. Je hebt waarschijnlijk nooit stil gestaan bij het fabricageproces van de velg en vandaag heeft Porsche op dit gebied al mijn verwachtingen overtroffen, maar daarover straks meer.

De meeste velgen zijn gegoten of gesmeed en bestaan uit slechts één component. Er zijn ook velgen die uit drie componenten bestaan, die met elkaar gemonteerd één geheel vormen. Onder een klassieke auto kom je juist weer hele andere velgen tegen, namelijk spaakwielen en die bestaan uit spaken die vanuit de wielnaaf in het midden worden verbonden met de velg.

Lichtmetaal
Overigens zijn wij bij ProMobility allemaal fel voorstander van mooie lichtmetalen velgen.

Een lichtmetalen velg kent in vergelijking met een normale stalen velg meerdere voordelen:

-Fraaier uiterlijk;
-Bij gelijkblijvende afmetingen lager gewicht;
-Betere warmteafvoer;
-Minder onbalans door een grotere stijfheid;
-Vormvaster en minder elastisch dan staal;
-Betere rijeigenschappen met laagprofielbanden;
-Minder gevoelig voor corrosie;
-Grotere nauwkeurigheid in de maatvoering.

Koolstofvezel

Porsche is op de markt gekomen met een beter alternatief voor lichtmetalen velgen, namelijk koolstofvezel velgen (met een totale oplage van slechts 500 exemplaren voor een Porsche 911 Turbo S Exclusive Series )

Deze zevenspaaks velgen bestaan uit gevlochten koolstofvezel en Porsche zegt hiermee de eerste fabrikant te zijn die wielen aanbiedt die volledig zijn opgetrokken uit de gevlochten versie van dit uiterst lichte en sterke materiaal. De wielen meten 20 inch en zouden 20% (zo’n 8,5 kg) lichter zijn dan het lichtmetalen alternatief.

ProMobility Velg Porsche Koolstof ProMobility Velg Porsche Koolstof

Een prijskaartje hangt er wel aan: € 15.488,- voor een set van 4 velgen!

Ik had deze velgen al lang willen bestellen, maar ben helaas ( nog ? ) geen trotste eigenaar van een Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

In onderstaand filmpje kun je zien hoe deze velgen worden geproduceerd:

Tip

Graag wil ik je nog een echte ProMobility tip geven als je zelf velgen wilt monteren of demonteren: Niet alleen de juiste bouten of moeren zijn van belang. Voor de montage dient ook passend gereedschap gebruikt te worden. Daarbij is het raadzaam dit volgens een bepaalde aandraaivolgorde te doen. Je begint rechtsboven, gaat vervolgens naar linksonder, dan volgen rechtsonder, linksboven en als laatste middenonder. Op deze manier wordt scheef monteren voorkomen.

Tot slot is het belangrijk om alle bouten/moeren met een momentsleutel na te trekken. Wij adviseren om dit laatste altijd door een garage te laten doen.

Meer weten?

Met vriendelijke groet,

Rens Bollermann