Schade, technische mankementen of andere vragen? We lossen het gewoon samen op!

Hoe netjes jij ook in jouw auto rijdt en hoe goed we ons best ook doen, schade of technische mankementen kunnen we met elkaar niet altijd voorkomen. Dat het vervelend en lastig is, begrijpen wij maar al te goed. Jij wilt maar één ding: verder! Dat is precies waar wij voor zorgen. We zetten jou weer in beweging. Dus wat er ook aan de hand is, bel ons of mail ons. Dan lossen we het gewoon samen op.

0181 47 00 70 info@promobility.nl
Vraag stellen

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Autonieuws: de nieuwe BMW 5-serie

13 oktober 2016

Jullie zijn natuurlijk Autonieuws van Rens gewend, maar Rens geniet nog van een fantastische honeymoon in de States. Er is autonieuws dat echt niet kan wachten tot hij terugkomt: de nieuwe BMW 5-serie is uit! Dus vandaar dat wij jullie hierbij dit mooie nieuws brengen.

Eindelijk zijn de eerste échte officiële foto’s van de nieuwe 5-serie gepubliceerd. Er is lange tijd heel geheimzinnig gedaan door BMW, verschillende beelden van de nieuwe Fünfer waren al ‘gelekt’ naar de autopers, die ze vervolgens gretig afdrukten. En iedere keer zagen de foto’s er weer anders uit, dus niemand wist hoe de nieuwe 5 er écht zou komen uit te zien. Nu dus wel en wij vinden hem prachtig!ProMobility BMW 5-serie

Wat een mooie auto met prachtige lijnen, dynamisch, klassiek en natuurlijk ook sportief. Dat mag je van BMW verwachten en dat hebben ze ook dit keer weer waargemaakt. Alles komt bij deze auto samen. Volgens BMW wordt de ultieme rijbeleving gerealiseerd door krachtige TwinPower Turbo motoren, intelligente lichtgewicht constructie, Integral Active Steering en de Adaptive Mode. We kunnen dit nog niet beamen, omdat we er helaas zelf nog niet in hebben kunnen rijden, maar we zijn retenieuwsgierig!

Motoren

In eerste instantie is de 5-serie er als 530i (252 pk), 540i (340 pk), 520d (190 pk) en 530d (265 pk). De ingeslagen weg van de 4 cilindermotoren wordt ook in de nieuwe 5 doorgezet. Alleen de 540i en de 530d hebben zes cilinders onder de kap, de rest krijgt er gewoon vier mee. Ongeveer een maand na de introductie komt BMW met de 530e, die de 252 pk sterke aandrijflijn van de 330e naadloos overneemt. Z’n verbruik bedraagt in theorie slechts 2,0 liter op 100 km, goed voor 46 gram CO2 per kilometer. Het topmodel wordt de M550i. Met een dikke V8 met 462 pk heeft deze meer vermogen dan de huidige 550i. De nieuwe M550i knalt in slechts 4 seconden van 0 naar 100.

Lijnen

De nieuwe 5-serie wordt geleverd in de Sport Line, met onder andere designelementen in hoogglanzend zwart, sportieve lichtmetalen velgen en exclusief verkrijgbare sportstoelen. De Luxury Line heeft designelementen in hoogglanzend chroom en bijpassende gedistingeerde wielen. In het interieur vind je onder andere interieurlijsten in edelhoutuitvoering in combinatie met een accentlijst in Perlglanz Chrom. Het M Sportpakket ziet er bruut uit met grote luchtinlaten in de voorbumper, exclusieve interieurlijsten in Aluminium Rhombicle en hemelbekleding in anthrazit.

ProMobility BMW 5-serie M-Sportpakket

Innovaties

Een aantal bijzonder coole innovaties kunnen we in de nieuwe 5 verwachten, zoals de Display Key, welke ook al bij de huidige 7 serie geleverd en waarmee je via het geïntegreerde Touch Display allerlei functies van de auto kan bedienen. Ook uit de 7 komt de Gesture Control waarmee je specifiek vastgelegde functies kunt bedienen door middel van bepaalde bewegingen van je hand. Eenvoudige gebaren zoals ‘vegen’ of ‘wijzen’ worden door de auto herkend, waarna een functie wordt geactiveerd, zoals het aannemen of weigeren van een inkomend telefoongesprek. 3D Renote View is ook zo’n gave gadget. Hiermee kun je via je smartphone op afstand de omgeving van de geparkeerde BMW bekijken.

ProMobility BMW Driving Experience

Onze conclusie

Wij kunnen niet wachten tot deze auto in de showrooms staat van de ProMobility voorkeurdealers BMW F. Breeman in Rotterdam en Van Poelgeest in Heemstede. Naar verwachting worden de prijzen rond november dit jaar bekend en kunnen we de nieuwe 5 in februari 2017 zelf ruiken, voelen, proeven én rijden natuurlijk!

Have a nice drive, Marc Noyons