Schade, technische mankementen of andere vragen? We lossen het gewoon samen op!

Hoe netjes jij ook in jouw auto rijdt en hoe goed we ons best ook doen, schade of technische mankementen kunnen we met elkaar niet altijd voorkomen. Dat het vervelend en lastig is, begrijpen wij maar al te goed. Jij wilt maar één ding: verder! Dat is precies waar wij voor zorgen. We zetten jou weer in beweging. Dus wat er ook aan de hand is, bel ons of mail ons. Dan lossen we het gewoon samen op.

0181 47 00 70 info@promobility.nl
Vraag stellen

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op

Nieuwe elektrische auto’s

1 november 2017

Steeds meer elektrische auto’s zijn dagelijks goed inzetbaar, daarover kun je ook in deze blog lezen.

De actieradius van bijvoorbeeld een Hyundai Ioniq, een Opel Ampera-e en een Renault Zoë is de meeste gevallen voldoende voor de dagelijkse ritten. Op vakantie gaan is een ander verhaal, want dat kan de nodige uitdagingen opleveren aangezien het opladen van een accu nog veel tijd in beslag neemt. Waar een wil is, is een weg en Autoweek heeft in deze video laten zien dat je met een Tesla Model S heel goed met een elektrische auto naar Noorwegen kunt rijden.

Actieradius
Bij elke nieuwe elektrische auto die op de markt komt, neemt de actieradius in vergelijking met het voorgaande model toe. Voor ons gevoel staat de ontwikkeling van elektrische auto’s nog in de kinderschoenen, echter bestaan deze auto’s al meer dan 100 jaar. Al in 1899 (!) reed er een volledig elektrische auto rond met een topsnelheid van ruim 100 kilometer per uur. Een taxibedrijf in Amsterdam had in 1909 veel succes met 12 elektrische auto’s, omdat iedereen graag met zo’n bijzondere taxi vervoerd wilde worden.

Zoals jullie wellicht weten, hebben klassieke voertuigen mij altijd al geïnteresseerd.
Toen ik als klein kind met mijn ouders op vakantie naar Canada ging, stonden er alleen maar foto’s van auto’s op mijn wegwerpcamera. De Jaguar E-Type vind ik een van de mooiste auto’s ooit gemaakt en laat nu juist deze auto sinds kort voorzien zijn van een elektrische motor!

Elektrische Jaguar
Jaguar heeft aan een bijzonder project gewerkt en het resultaat daarvan zie je in deze video.

Uiteraard kunnen wij niet ‘blijven hangen’ in het verleden en hebben wij ook iets te vertellen over een gloednieuwe auto. Onlangs heeft Nissan de nieuwe Nissan Leaf geïntroduceerd en die stellen wij natuurlijk graag aan jullie voor!

Rens Böllermann ProMobility Nissan Leaf  Rens Böllermann ProMobility Nissan Leaf

Het design van deze nieuwe Nissan slaat een hele nieuwe weg in. Waar het oude model nog iets weg had van een kikker, oogt het nieuwe model een stuk strakker. Daarnaast viel het ons op dat deze auto veel meer als een conventionele auto oogt dan zijn voorganger.
Het design is mooi in lijn met de rest van het Nissan-gamma en vooral de zwarte accenten spreken ons aan.

Rens Böllermann ProMobility Nissan Leaf   Rens Böllermann ProMobility Nissan Leaf

Dan wellicht het belangrijkste vraagstuk, hoe ver komt de nieuwe Nissan Leaf?
De auto kan 378 kilometer ver komen op één lading. Althans, dat zegt Nissan. Hoever dat in de praktijk zal zijn, moeten we nog maar afwachten. Misschien is dit een reden voor een leuk filmpje.

Trekt dit jou over de streep om een elektrische auto te overwegen?

Laat het me weten!

Groeten, Rens