Schade, technische mankementen of andere vragen? We lossen het gewoon samen op!

Hoe netjes jij ook in jouw auto rijdt en hoe goed we ons best ook doen, schade of technische mankementen kunnen we met elkaar niet altijd voorkomen. Dat het vervelend en lastig is, begrijpen wij maar al te goed. Jij wilt maar één ding: verder! Dat is precies waar wij voor zorgen. We zetten jou weer in beweging. Dus wat er ook aan de hand is, bel ons of mail ons. Dan lossen we het gewoon samen op.

0181 47 00 70 info@promobility.nl
Vraag stellen

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Staycation

De zomer van 2020 wordt anders dan alle andere. Geen verre reizen of vliegen naar het buitenland. Veel mensen zoeken het liever (soms verplicht) dichter bij huis, door alle corona-perikelen. Blijf jij deze zomer ook in Nederland? Kom gezellig een keer buurten op ons eiland Voorne-Putten. Een schitterende regio. Je moet het alleen even (her)ontdekken, maar daar helpen wij je graag bij. Als lokale onderneming weet ProMobility precies waar je moet zijn voor het perfecte vergezichtje, het lekkerste ijsje of die prachtige route door de kenmerkende velden van de streek. We hebben twee routes voor je uitgekozen van www.opvoorneputten.nl: een fietsroute van 45 km en autoroute van 70 km. Samen maken we er een gezellige vakantie in eigen land van!

Fietsroute op Voorne-Putten (45 km)

Serge en Patty gingen je alvast voor op de racefiets. Laat je niet afschrikken door hun sportieve outfit, deze fietsroute van 45 km is ook prima te doen op je gewone stadsfiets.

Startpunt: vuurtoren Hellevoetsluis
Wil je verzamelen met je vrienden? Spreek dan af bij de vuurtoren aan de Nieuwe Zeedijk. Die is niet te missen. Hellevoetsluis is een unieke vestingstad. Want wist je dat Hellevoetsluis vroeger de thuishaven was van admiraals als de Ruyter, Tromp en Piet Hein? Terwijl de meeste vestingsteden in Nederland gebruikt werden om ons land te verdedigen, was Hellevoetsluis juist de uitvalsbasis om oorlog te voeren op zee. Water speelde en speelt nog steeds een belangrijke rol in het pittoreske stadje aan het Haringvliet. De fietsroute brengt je over verschillende dijken naar Rockanje.

Naar het strand bij de tweede slag in Rockanje
De tweede slag bij Rockanje heeft alle ingrediënten voor een lekkere stranddag: een langgerekt schoon strand, strandtenten, openbare toiletten, een EHBO-post en recreatieve activiteiten. Is het geen strandweer of heb je lekker de benen erin en wil je weer snel door? Stop dan net als Serge en Patty voor een patatje bij Beach West, bij de ingang van het strand.

Binnendoor naar Oostvoorne
Genoeg langs de kust gefietst. Het is nu tijd om binnendoor te steken naar Oostvoorne. De fietsroute gaat verder langs de Tenellaplas. Een schitterende bosrijke omgeving. Tip: ben je nog niet gestopt om iets te eten of drinken, maak dan een stop bij Restaurant De Meidoorn. Ook deze omgeving kent een rijke historie. Wist je dat de Tenellaplas is ontstaan door het graven naar zand om cement te maken voor de bunkers die in de tweede wereldoorlog gemaakt werden. De duinen van Oostvoorne is een heerlijk gebied van maar liefst 264 hectare groot om doorheen te dwalen.

Het pittoreske Brielle
Na een bosrijke omgeving, fiets je via de Langepoort zo over de oude klinkers het pittoreske Brielle in. Wist je dat de Langepoort de poort is waar de geuzen vroeger Brielle zijn binnen gegaan? Via deze oude stadspoort uit 1704 fiets je het oude centrum in. Met gezellige terrasjes, winkels en historische hotspots, zoals het museum en de Sint-Catharijnekerk. Tip: haal een lekker ijsje bij Tw-ice!

Door de polder naar Nieuwenhoorn
Zodra je via het zuiden Brielle verlaat, duik je al vrij snel de polders in. Langgerekte velden met een geweldig wijds uitzicht. Nabij Nieuwenhoorn ligt Fort Noorddijk. Een prachtig fort, maar helaas niet toegankelijk voor bezoekers en afgezet met een hek. Het fort stamt uit 1884 en werd gebouwd in de bestaande dijk. In de zomer zie je hier veel grazende schapen om de dijk te onderhouden.

Terug naar Hellevoetsluis
Vanaf Nieuwenhoorn is het nog maar een paar kilometer tot Hellevoetsluis, het eindpunt. Je komt vanaf het noorden via Nieuw-Helvoet de vestingstad Hellevoetsluis binnen. Langs haven Groote Dok fiets je zo terug naar de vuurtoren waar je begonnen bent. Groote Dok is trouwens één van de (maar liefst) zes havens in Hellevoetsluis.

Wat vond je van deze fietsroute over ons prachtige eiland Voorne-Putten? Deel je ervaringen en foto’s op social. Tag ProMobility op Facebook of Instagram en gebruik #staycation. Dan maken we er samen een gezellige vakantie in eigen land van!

Autoroute op Voorne-Putten (70 km)

Marc en Monique pakten samen de cabrio om de autoroute van 70 km over Voorne-Putten te rijden. Het is dan wel geen Ibiza of Malta, maar als het zonnetje lekker schijnt, is een rondje Voorne-Putten met je zonnebril op je neus gewoon superleuk! Kijk en lees maar.

Lunchen in Hellevoetsluis
De route begint (hoe kan het ook anders) in Geervliet. Maar als je het rondje Voorne-Putten op een ander moment wilt oppakken, dan kan dat natuurlijk ook. Via Zuidland rijd je door het stiltegebied en langs het water naar Hellevoetsluis. Marc en Monique stopten hier voor een lekkere lunch bij De Buren, midden in het historische hart van Hellevoetsluis. “Echt een aanrader”, zoals Marc zegt. De kans dat je hier terecht kunt voor een kop koffie, lunch of ijskoud biertje is groot, want De Buren is 7 dagen per week geopend.

Het nieuwste strand van het eiland: het Quackstrand
Op een mooie zomerdag kun je ook stoppen voor een verfrissende duik bij het kersverse Quackstrand. Een mooi breed strand dat recent is vergroot. Klaar voor het zomerseizoen. Compleet met boulevard en al! Op een hete zomerdag huur je een strandbedje en parasol bij strandtent Boelies.

Via Rockanje naar Oostvoorne
De route gaat landinwaarts verder, langs het Annabos. Een natuurgebied dat door de Vereniging van Natuurmonumenten wordt beheerd. Nadat je het Annabos voorbij bent, ben je binnen een zucht in Rockanje. Wist je dat Rockanje in 1214 is weggespoeld tijdens één van de overstromingen die het Haringvliet vormden? De route gaat langs de rand van Rockanje richting het noorden verder naar Oostvoorne. Een populaire vakantieplek voor toeristen, met het grootste recreatiepark van Nederland: Kruininger Gors, aan het watersportgebied Brielse Meer.

Dwars door Brielle
Als je Oostvoorne uit bent, is het nog zo’n 5 km naar Brielle. De route gaat dwars door de gezellige vestingstad heen. Heb je alle tijd? Parkeer de auto dan even aan de rand en maak een wandeling door de schilderijachtige straten. En houd niet 1,5 meter maar 1,572 meter afstand van elkaar in de coronatijd. Een grapje van Brielle als verwijzing naar het jaar dat ‘Den Briel’ als eerste Nederlandse stad werd bevrijd door de Geuzen.

Langs het slot van Heenvliet
Als je Brielle uit rijdt, ga je door het dorp Zwartewaal, langs het water naar Heenvliet. Ga net als Marc en Monique even langs de ruïne van kasteel Ravesteyn, op Landgoed Ravesteyn. In de zomermaanden worden hier normaal allerlei activiteiten georganiseerd, zoals workshops, tentoonstellingen en exposities. Ook dat is deze zomer allemaal een beetje anders, in verband met de coronamaatregelen. Neemt niet weg dat een bezoekje aan deze mooie plek de moeite waard is! Heb je inmiddels trek gekregen? Schuif aan bij Cafe Restaurant de Hoecksack. Eén van de favoriete restaurants van ons team.

Terug naar het begin: Geervliet
De route eindigt weer in Geervliet. De thuisbasis van ProMobility. Maak je de autorit op een werkdag? Wip dan gezellig even langs voor een kop koffie bij ons op kantoor aan de Oude Singel 8.