Schade, technische mankementen of andere vragen? We lossen het gewoon samen op!

Hoe netjes jij ook in jouw auto rijdt en hoe goed we ons best ook doen, schade of technische mankementen kunnen we met elkaar niet altijd voorkomen. Dat het vervelend en lastig is, begrijpen wij maar al te goed. Jij wilt maar één ding: verder! Dat is precies waar wij voor zorgen. We zetten jou weer in beweging. Dus wat er ook aan de hand is, bel ons of mail ons. Dan lossen we het gewoon samen op.

0181 47 00 70 info@promobility.nl
Vraag stellen

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op

Seinen

23 januari 2018

Het hoort bij de tijd van het jaar, na een werkdag naar huis rijden in de schemer.

Het is verplicht om bij schemer, duisternis, slecht zicht overdag en in tunnels het dimlicht te voeren.
Regelmatig kom ik automobilisten tegen, die niet in de gaten hebben dat de verlichting niet aan staat en dit kan natuurlijk leiden tot gevaarlijke situaties. Je bent simpelweg niet zichtbaar als je geen verlichting aan hebt staan.

In een dergelijke situatie sein ik altijd even met mijn grootlicht. En vervolgens gebeurt er vaak niets…
Tot mijn verbazing heeft maar een klein deel van de andere weggebruikers door dat er naar hem of haar geseind wordt.
Vervolgens blijf ik seinen, ga ik desnoods naast de desbetreffende auto rijden, om de ander aan te sporen om het dimlicht te voeren.

Voor mijn gevoel gebeurt het steeds vaker dat een ander tijdens het rijden een soort ‘tunnelvisie’ heeft, ik sein toch niet voor niets zou je zeggen. Wat mij tevens opvalt, is dat veel medeweggebruikers niet seinen naar iemand die zijn verlichting niet voert. Hoe komt dit? Zijn we teveel bezig met andere dingen dan met autorijden? Worden we afgeleid door radio, telefoon, klierende kinderen op de achterbank? Moeten we ons niet gewoon meer op de weg richten en met het verkeer om ons heen? Dan zie je ook als medeweggebruikers seinen.

Toch ben ik benieuwd hoe jullie dit zien.

Sein jij?Of niet?

Tot de volgende keer.

Groet,

Rens

Terug naar overzicht